Zomer en kleding

De zomervakantie staat weer voor de deur. En de uitverkoop is al volop aan de gang. Je wordt verleid tot aankopen die je voor je vakantie nodig hebt. Zeggen de reclamemakers waarmee je overspoeld wordt op social media.


Twee dingen: 

1. De uitverkoop is soms een goed moment om kleding aan te schaffen. Ik ben ook zeker niet tegen de uitverkoop. 
2. Maar kijk uit. Vaak zijn dergelijke aankopen goed voor je gevoel, maar of je er werkelijk lang plezier van hebt is een tweede. En wat doe je er dan mee? Blijft het een tijdje in je kast liggen? Of gaat het na de vakantie meteen in de ‘kledingzak’. Fast Fashion noem je dat en aangetoond is dat dat heel vervuilend is voor mens en milieu.

Mijn visie? Koop iets waarvan je weet dat het kwaliteit heeft en zoveel mogelijk gemaakt is van eerlijke materialen (vraag ernaar in de winkel). Waar je lang mee doet. Wat je fantastisch staat.

Uiteindelijk ben je dan goedkoper uit dan snel in de uitverkoop kleding aanschaffen. En heb je moeite om te beslissen wat je goed staat? Welke kleur, welke belijning enzovoort, maak dan een afspraak bij Sta voor Stijl. Is niet alleen een investering voor jezelf maar ook voor het milieu.

Scroll naar top